Lassesta sanottua

Skrollaa sivuttain nähdäksesi lisää

Sitaatin kuva

Antti Häkkänen: Lasse ja perustuslaki

Lasse on ollut vuosien ajan usein käytetty asiantuntija eduskunnan perustuslakivaliokunnassa. Hänen lausuntonsa sosiaali- ja terveydenhuollon lakiesityksistä löytävät hyvin sekä perustuslakikysymykset että esitysten käytännön ongelmat. Hänen asiantuntemustaan arvostetaan eduskunnassa yli puoluerajojen. Sote-uudistuksen korjaussarja on varmasti myös tulevan hallituskauden asialistalla.

Antti Häkkänen, kansanedustaja, kokoomuksen varapuheenjohtaja

Sitaatin kuva

Risto Renkonen: Lasse ja yliopisto

Lasse on koko HUS- ja yliopistouransa ajan koettanut varmistaa, että Lääketieteellisen tiedekunnan ja yliopistollisen sairaalan yhteisellä tutkimuksella olisi hyvät toimintaedellytykset. Hän on myös ollut lisäämässä yritystoiminnan yhteistyötä sekä tutkimuksen tulosten kaupallista hyödyntämistä. Nämä ovat tosi tärkeitä aiheita myös seuraavalla vaalikaudella.

Risto Renkonen, Glykobiologian professori, Lääketieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto

Sitaatin kuva

Ulla-Marja Urho: Lasse johtajana

HUSin johtoryhmän jäsenenä Lasse on ollut pitkään yhteistyössä HUSin hallituksen jäsenten ja muiden poliittisten päättäjien kanssa. Hän on esityksissään aina yhtä määrätietoinen ja osaa perustella esittämänsä päätökset. Lasse on onnistunut niissä tehtävissä, joita hän on HUSissa hoitanut. Hänen johtamissaan työyksiköissä on jo ennen muita otettu henkilöstön tyytyväisyys keskeiseksi kehitysalueeksi. Henkilöstöpula koskee koko Suomen terveydenhoitojärjestelmää. Nyt tarvitaan vaikuttavia parannuksia. Lasse tuntee asiansa.

Ulla-Marja Urho, MMM, LKT, h.c. ja ex-HUSin hallituksen pj.

Sitaatin kuva

Jari Petäjä: Lasse diagnostiikkajohtajana

Lasse on diagnostiikkajohtajana vastannut Uuden Lastensairaalan laboratorio- ja kuvantamispalveluiden toiminnasta. Yhteistyö on ollut helppoa ja palvelutarpeisiin on aina reagoitu nopeasti. Jaamme myös huolen sairaanhoitopalvelujen tulevaisuudesta, kun palvelutarve kasvaa ja osaajista on pulaa. Lasse on näitä ongelmia onnistuneesti HUS Diagnostiikkakeskuksessa ratkonut ja hänen yhteiskunnallinen kiinnostuksensa on pitkää perua. Lassessa yhdistyvät osaaminen, sitoutuminen ja tulosten aikaansaaminen. Lasse toimii kuten puhuu.

Jari Petäjä

Sitaatin kuva Valokuva: Ville Männikkö, Valokuvaaja, HUS, Logistiikka, Kliininen valokuvaus

Lotta Schepel: Lasse professorina

Lasse on ohjannut useita väitöskirjoja omani mukaan lukien. Moniammatillisen tutkimusryhmämme aiheena on Näyttöön perustuva potilasturvallisuus. Tutkimusten tulokset ovat usein vaikuttaneet suoraan potilashoitoon. Meillä on tutkimusryhmässä ollut hyvä henki ja Lasse on ollut paitsi kannustava ohjaaja, myös osaltaan auttanut siinä, että väitöskirjan valmistumisen jälkeen oppilaat pääsevät urallaan eteenpäin. Kehitimme mm. yhdessä HUSiin Suomen ensimmäisen lääkitysturvallisuuskoordinaattorin toimen, johon haettiin mallia Johns Hopkinsista Baltimoresta. Lassella on erittäin laaja-alainen osaaminen ja kyky focusoida työtä ja tutkimusta oikeisiin asioihin. Tutkimustyön edellytysten varmistaminen on tärkeä asia seuraavalla vaalikaudella, jotta pysymme mukana lääketieteen ja näyttöön perustuvan terveydenhuollon kehityksessä.

Lotta Schepel, lääkitysturvallisuuskoordinaattori, FaT, sairaalafarmasian erikoisproviisori

Sitaatin kuva

Petteri Viljanen: Maailma ja Suomi tarvitsee futismiehiä!

Lasse on todellinen jalkapallon asiantuntija, joka on seurannut jalkapalloa koko ikänsä. Nuoruudessaan Lassen suosikkiseura on ollut oma kasvattiseurani TPS. Aina tavatessamme vaihdamme muutaman sanan jalkapallomaailman viimeisistä käänteistä ja olemmepa käyneet yhdessä seuraamassa huippufutista Roomassakin tutustuessamme Italian terveydenhuollon laatujärjestelmiin. Twitterissä Lassen suosikkiseura on Arsenal, joka luonnollisesti ottaa koville kaltaiselleni Manchester United fanille. Suomessa Lassen voi tavata FC Hongan ja Huuhkajien kotimatseissa. Jalkapallo on ihmisiä ja kansoja yhdistävä laji, jonka parista saa aina ystäviä ja josta voi keskustella joka puolella maailmaan. Suomessakin me jalkapallofanit olemme voineet iloita Huuhkajien ja Helmarien viimevuosien menestyksekästä, jonka taustalla on kansanterveydenkin kannalta arvokas nuorisotyö, joka liikuttaa viikoittain satojatuhansia lapsia, nuoria ja aikuisia. Maailma ja Suomi tarvitsee futismiehiä!

Petteri Viljanen

Sitaatin kuva Kuvituskuva

Kahvikuppi: Lasse ja kahvi

Suomalaiset kuluttavat kahvia henkeä kohden eniten maailmassa. Lassekin juo kahvia litran aamulla ja ainakin puolilitraa iltapäivällä. Aamuisin suosiossa on maitokahvi, mutta iltapäivällä maistuu sitten espresso - usein vielä tuplana. Kahvi ei Lassen yöuniin vaikuta, kun nuorena lääkärinä kahvin voimalla päivystäessä hän tottui nukahtamaan heti, jos nukkumiseen sopiva väli vain tuli. Kahvikuppinsa Lasse pesee harvoin - usein vasta sitten kun vanhan kahvin sakka alkaa vaikuttaa uuden kahvinkin makuun.

Lassen kahvikuppi, uskollinen kumppani jo vuosien takaa

Takaisin ylös